اوتمیل

01:34 1401/11/12
173

اوتمیل (Oatmeal) یک لغت انگلیسی است. اوت به معنای جو دوسر می‌باشد که نوعی غلات سبوس‎دار است. اوت‌میل به بلغور جو دوسر گفته می‎شود که غنی شده و به صورت پخته مصرف می‎گردد. اوتمیل یک غذای سبک، اما مقوی و سیرکننده است و تنوع بسیار زیادی دارد. به همین دلیل به ورزشکاران و افرادی که به دنبال غذاهای رژیمی هستند، پیشنهاد می‌شود. اوتمیل را می‌توانید به عنوان صبحانه یا میان‌وعده مصرف کنید.


مواد لازم:

  • جو دوسر پرک‌شده 4 قاشق غذاخوری
  • شیر یک پیمانه
  • دارچین نصف قاشق چای‌خوری
  • گردو و دیگر مغزها به میزان لازم
  • عسل یا شیره انگور به میزان لازم
  • میوه (دلخواه) به میزان لازم

 


طرز تهیه اوتمیل گرم:

شیر سرد را در یک قابلمه کوچک بریزید و جوی پرک شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. ترکیب به دست آمده را بر روی اجاق قرار دهید و بگذارید تا شیر جوش بیاید. حرارت اجاق را کم کنید و اجازه دهید تا جو در شیر کاملا باز شود و ترکیب نرمی به دست آید.

زمانی که اوتمیل به غلظت موردنظر شما رسید، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.  اوتمیل را در ظرف سرو بریزید و دارچین را به آن اضافه کنید.

می‌توانید به جای دارچین از طعم‌دهنده‌های دیگری چون پودر کاکائو،  زنجبیل، هل، جوز هندی یا زعفران نیز استفاده کنید. طعم اوتمیل کاملا سلیقه‌ایست و بستگی به نظر و ذائقه شما دارد.

برخی افراد از میوه‌های تازه فصل یا میوه خشک بر روی اوتمیل استفاده می‌کنند. موز و توت‌فرنگی انتخاب خوبی برای تهیه اوتمیل صبحانه هستند. اگر دوست دارید می‌توانید از کشمش یا انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام یا فندق نیز در کنار میوه استفاده کنید.

در نهایت نصف قاشق غذاخوری عسل به اوتمیل اضافه کرده و نوش‌جان نمایید. شیره انگور یا شکر قهوه‌ای نیز جایگزین خوبی برای عسل هستند.

خواص اوتمیل: 

پروتئین، یکی از مواردی که مصرف آن در وعده غذایی صبحانه توصیه می‌شود. بلغور جو دوسر حاوی مقادیری پروتئین می‌باشد. از این رو برای صبحانه بسیار مناسب است. بلغور جو را می‌توانید با آب یا شیر، نرم کنید، اما اگر قصد دارید پروتئین بیشتری مصرف کنید و غذای مقوی‌تری داشته باشید، بهتر است این کار را با شیر انجام دهید تا ضمن افزایش مواد مغذی، اوتمیل خوشمزه‌تری نیز داشته باشید.

اوتمیل یک صبحانه رژیمی محسوب می‌شود. از این رو مصرف آن به ورزشکاران و افرادی که به دنبال رژیم غذایی هستند، پیشنهاد می‌گردد. رژیمی بودن اوتمیل به دلیل وجود فیبر محلول در آن است. فیبرهای محلول موجود در جو دوسر، در داخل معده حجیم شده و باعث ایجاد احساس سیری می‎شوند. علاوه بر این، سبوس جو دوسر دارای خاصیت چسبندگی بوده و مواد غذایی و کالری‌های موجود در بدن را به دور خود جذب می‎کند. این کار باعث می‏شود تا کالری وارد خون نشود و از طریق مدفوع از بدن خارج گردد. همین مسئله سبب لاغری می‌گردد.

فیبر محلول به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و سطح گلوکز خون را تثبیت می‎کند. فیبر نامحلول موجود در جو دوسر نیز باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارشی شده و  یبوست را درمان می‌کند. آنتی‌اکسیدان، ماده دیگری است که در جو دوسر یافت می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش رادیکال‎های آزاد بدن کمک کرده و از این طریق خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند.

جو دوسر خواص بی‌نظیر و فوق‌العاده‌ای دارد و در مقایسه با دیگر غلات، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می‌باشد. از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در جو دوسر می‌توان به آهن، فسفر، روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، سلنیوم و تیامین اشاره کرد که وجود همه آن‌ها برای بدن لازم و ضروری است. ویتامین A و گروه ویتامین‌های B  نیز از جمله ویتامین‌هایی هستند که در جو دوسر یافت می‎شوند.

در کنار بلغور جو دوسر  از لبنیات و انواع مغز نیز برای تهیه اوتمیل استفاده می‌شود. لبنیات از جمله مواد غذایی است که باید در رژیم روزانه گنجانده شود. قرار گرفتن شیر یا ماست در کنار جو دوسر، ارزش غذایی اوتمیل را افزایش داده و باعث مغذی شدن هرچه بیشتر آن می‌گردد. انواع مغز مانند بادام، گردو، فندق، انواع میوه و دانه‌هایی چون آفتاب‌گردان یا دانه کدو تنبل نیز مواد مغذی بسیاری دارند و برای بدن بسیار مفید هستند.

نوش جان