شیرینی برشتوک نخودچی شکلاتی

23:21 1401/11/4
128


مواد لازم:

آرد نخودچی ۱۳۰ گرم

پودر قند ۵۰ گرم

کره یا روغن جامد ۸۰ گرم

پودر هل ۱ قاشق غذاخوری

شکلات تخته ای ۵۰ گرم

روغن مایع ۱ قاشق غذا خوری (در صورت نیاز)


طرز تهیه:

ابتدا ظرف آبی رو روی حرارت قرار بدهید تا به جوش بیاد و شکلات خرد شده رو روی ظرف در حال جوش قرار بدین و هر از گاهی هم بزنین تا کاملا آب بشه (روش بن ماری). اگه احساس کردین شکلاتتون خیلی روان نیست و غلیظه، یک قاشق روغن مایع بهش اضافه و مخلوط کنید. اما در اضافه کردن روغن مایع زیاده روی نکنید چون باعث میشه شکلات تون نبنده و اگه شکلات شما از اول روان بود، نیازی به اضافه کردن روغن نیست. شکلات رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین و سر قیف رو قیچی کنین. از شکلات داخل قالب مورد نظرتون بریزین تا لایه نازکی از شکلات کف قالب سیلیکونی رو بپوشونه، قالب رو خیلی آروم چند بار روی میز کار بکوبید تا هوای داخلش خارج بشه و بعد قالب رو داخل سینی قرار بدین تا جا به جا کردنش راحت باشه و سینی رو داخل یخچال قرار بدین تا شکلات کاملا ببنده.

آرد نخودچی الک شده رو داخل تابه روی حرارت کم قرار بدین و مدام تفت بدین ( حدود یک ربع) تا خامی آرد نخودچی گرفته بشه و در عین حال تغییر رنگ ندهد. وقتی عطر آرد نخودچی بلند شد، آرد رو از تابه خارج کنین و کره یا روغن جامد را داخل همون تابه بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدهیودتا کره ذوب شود. سپس آرد نخودچی تفت داده شده را روی کره یا روغن جامد الک کنین و هم بزنین تا کره کاملا به خورد آرد نخودچی بره، تابه را از روی حرارت بردارین و بلافاصله پودر قند الک شده و هل رو اضافه کنید. مواد را با پشت قاشق چوبی خوب مخلوط کنین تا یکدست شود، تا وقتی هنوز گرمه از برشتوک روی قالب شکلاتی که بسته شده بریزید ( تا گرما باعث بهم چسبیدنشون بشه) و خوب با پشت قاشق فشرده و صاف کنین. قالب را حدود یک ساعت داخل یخچال بذارین تا کاملا ببنده و بعد خیلی راحت از قالب خارج کنید.

نکات مهم در شیرینی برشتوک:

  • برای شیرینی برشتوک بهتره از قالب سیلیکونی استفاده بشه؛ چون خارج کردنش از قالب راحت تره. اما اگه قالب سیلیکونی یا قالب خاصی نداشتین، میتونین از ظرف‌های پلاستیکی یخ که سایز کوچیک و بزرگ دارن استفاده کنید. اما در این صورت بهتره کف ظرف شکلات نریزین و ظرف رو مدت بیشتری داخل یخچال بذارین و بعد از خارج کردن، ظرف را با دست حرکت بدین تا برشتوک از کناره‌های ظرف جدا بشه ( مثل کاری که موقع در آوردن یخ انجام میدهیم) و بعد قالب را به صورت وارونه و آروم روی سطح کار بکوبید تا برشتوک ها خارج شود و بعد میتونید برشتوک ها را تا نصفه داخل شکلات آب شده فرو کنین یا با قیف روی برشتوک ها شکلات بزنین.
  • در صورت نداشتن قالب سلیکونی و یا قالب یخ، میتوانید روی یک سینی پهن کرده و در یخچال گذاشته سپس روی کار را شکلات تخته ای آب کرده ریخته و به صورت لوزی برش بزنید.
  • میتوانید نیمی از مواد را پودر کاکایو زده و برشتوک دو رنگ درست کنید.
  •  برای اینکه برشتوک طعم و عطر فوق العاده عالی داشته باشه، حتما آرد نخودچی و پودر هل را خودتون در منزل تهیه کنید. این کار خیلی آسونه و باعث میشه نتیجه کارتون عالی باشه، برای داشتن آرد نخودچی، نخودچی ها رو داخل دستگاه آسیاب و پودر کنین و بعد الک کنین، هل را هم داخل دستگاه پودر کنین و بعد الک و استفاده کنید.
  • داخل برشتوک میتونین از مغز گردوی خرد شده هم استفاده کنین. و با پودر پسته تزیین کنید.
  • نوش جان