شیرین پلو

23:17 1401/11/8
152


مواد لازم:

  • سینه مرغ 1 عدد کامل
  • برنج 3 پیمانه
  • پیاز 3 عدد
  • خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام 4 قاشق غذاخوری
  • زرشک 4 قاشق غذاخوری
  • هویج 5 عدد درشت
  • گلاب 1/3 پیمانه
  • روغن مایع به میزان لازم
  • زعفران به میزان دلخواه
  • نمک به میزان کافی
  • شکر به میزان لازم
  • فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی


طرز تهیه:

ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب نمک خیس کنید.

سپس سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند و به همراه مقداری نمک ، فلفل و همچنین یک عدد پیاز درسته میپزیم. میتوانید سینه مرغ را خرد کرده و مستقیم با پیاز داغ تفت دهید تا بپزد.

در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید. زرشک ها در آب خیس می دهیم و بعد 2 عدد پیاز باقی مانده را رنده میکنیم و در یک تابه که روی حرارت قرار دادیم و مقداری روغن مایع داخل آن ریختیم تا گرم شود تفت میدهیم تا سرخ شود.

هویج ها را هم پوست می گیریم و به صورت خلال های 2 سانتی متری خرد میکنیم و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت میدهیم تا هویج ها هم نرم شوند.بعد به هویج ها به اندازه 1 الی 2 قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه میکنیم و در تابه را میبندیم تا هویج ها خوب بپزد ولی له نشوند.و وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفت میدهیم.

در مرحله بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلال ها را در آب بریزید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید. و در مرحله آخر 3 تا 4 ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم شود ولی غلیظ نشود.بعد خلال ها را از آب جدا میکنیم و آب آن را کنار میگذاریم تا بعدا استفاده کنیم.

در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج میکنیم و به تکه های کوچکتر می بریم و این تکه ها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس زرشک ها را هم از آب خارج میکنیم تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغ ها تفت میدهیم. دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشک ها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد.سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغ ها میریزیم و هم میزنیم. در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه کنیم.

در تابه را بندید و اجازه دهید همه مواد به مدت 15 الی 20 دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند. بعد از ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم تا با هم مخلوط شوند.

برنج را آبکش میکنیم و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.

نکته: بر حسب سلیقه می توانید خلال بادام و پسته و زرشک را حذف کنید.

نکته: بعد از اینکه برنج را دم گذاشتید، به جای آب روغن، از گلاب روغن استفاده کنید.

نکته: برای طعم بهتر وقتی مواد هویج پلو را لا به لای برنج در قابلمه میریزید از کمی زعفران دم کرده استفاده کنید.

نکته: می توانید به جای سینه مرغ از ران و یا گوشت قلقلی هم استفاده کنید.

نکته: می توانید سینه یا ران مرغ را ابتدا پخته و بعد تکه کرده و در پیاز داغ کمی تفت داده و نمک و ادویه را بزنید، و یا ابتدا سینه یا ران مرغ را به تکه های کوچکتر تقسیم کرده و بعد داخل پیاز داغ کمی تفت داده نمک و ادویه بزنید تا بپزد.

نکته: برای اینکه مواد خوشمزه تر شود، کمی اب نارنج یا اب لیمو همراه با شکر به مواد بزنید که مواد حالت ترش و شیرین به خود بگیرد.

نوش جان